سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آبی روز

وقوع سکته مغزی زودرس با مصرف الکل و مواد مخدر

وقوع سکته مغزی زودرس با مصرف الکل و مواد مخدر - آبی روز


 

  • وقوع سکته مغزی زودرس با مصرف الکل و مواد مخدر - آبی روز

    اختصاصی آبی روز: مطالعه جدیدی که در دانشگاه اوهایو و کنتاکی صورت گرفته است نشان می دهد افراد بزرگسال جوانی که دچار سکته مغزی می شوند اغلب یا سیگاری هستند و یا موادمخدر والکل مصرف می کنند.

    اگرچه اغلب گمان می شود بیماریهایی مانند سکته مربوط به دوران سالخوردگی است اما محققان می گویند تغییرات در قلب، عروق و خون که در دراز مدت و در نتیجه سوء مصرف مواد مخدر و نوشیدن بالای الکل در فرد رخ می دهد، ریسک ابتلا به چنین بیماریهایی در سنین زودتر از میانسالی، افزایش می دهد.

    به گفته دکتر "اس.اندرو جوزفسون" متخصص مغز و اعصاب از دانشگاه کالیفرنیا،استفاده از بعضی مخدرها مانند کوکائین و متآمفتامین ها خطر وقوع سکته مغزی را افزایش می دهد. از این رو پزشکان باید در افرادی که سکته کرده اند سابقه استفاده از مواد مخدر و الکل را مورد پرسش و بررسی قرار دهند.

    به گفته دکتر جوزفسون اگرچه ریسک فاکتورهای شایع مانند کشیدن سیگار و فشار خون بالا  خطر وقوع سکته را افزایش می دهند اما اغلب افرادی که این ریسک فاکتورها را دارند تا زمانی که مسن تر نشوند به چنین بیماری هایی مبتلا نمی شوند. بنابراین وقتی یک فرد جوانتر دچار سکته مغزی می شود احتمال آن زیاد است که عاملی غیر از این ریسک فاکتورهای شایع در بروز آن نقش داشته باشد.

    برطبق گزارشات مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده آمریکا، سالانه نزدیک به 800 هزار نفر در این کشور حداقل یکبار دچار سکته مغزی می شوند. باید توجه داشت که سکته عامل جدی در بروز ناتوانی های درازمدت و دائمی است. در مطالعه ای که در سال 2007 در این کشور صورت گرفته است نزدیک به 5 درصد از کسانی که در آن سال دچار سکته مغزی شدند بین 18 تا 44 سن داشتند.

    در مطالعه حاضر که جامعه ی بزرگتری از افرادی که پیش از سن 55 سالگی دچار سکته شده اند را در برمی گیرد،  دکتر "برت کیسلا " و همکارانش از دانشگاه سینسیناتی، پرونده پزشکی و آزمایشات خون و ادرار برای تست الکل و مصرف مواد مخدر را در بیش از 1200 بیمار دچار سکته مغزی بررسی کردند. بر طبق مطالعات آنها که در مجله پزشکی انجمن قلب آمریکا منتشر شده است ، در سال 2005 ، نیمی از افراد جوانی که دچار سکته مغزی شده بودند در همان زمان وقوع سکته سیگاری بودند و  یک نفر از هر 5 نفر مواد مخدری همانند ماریجوانا و یا کوکائین مصرف کرده بودند و 13 درصد این افراد در ظرف 24 ساعتی که به سکته مغزی منجر شده بود الکل و یا مواد مخدر مصرف کرده بودند.

    به گفته پرفسور استیون کیتنر متخصص نورولوژی از دانشگاه مریلند، از آنجایی که آزمایش سم شناسی در تمامی بیماران صورت نگرفته است آمار مربوط به سوء مصرف مواد مخدر بخصوص مخدرهای غیرقانونی در کمترین میزان آن است و قطعا بسیاری از بیماران نیز این مورد را گزارش نداده اند.

    بر طبق مطالعه اخیر، درصد افراد سیگاری و معتاد به الکل(نوشیدن 3 و یا بیشتر از 3بار در طول روز) و مواد مخدر در میان مبتلایان به سکته مغزی از اواسط دهه1990 تا اواسط 2000 افزایش داشته است. البته دکتر کیسلا سرپرست این تحقیقات می گوید نمی توان مطمئن بود که طی این مدت به راستی افراد بیشتری به سوء استفاده از موادمخدر و الکل روی آورده اند و یا اینکه پزشکان در تست و آزمایشات اعتیاد دقیق تر شده اند.


    به گفته دکتر جوزفسون این مطالعه همچنین نمی تواند ثابت کند که سوء مصرف الکل و مواد مخدر در این بیماران مستقیما در ابتلای آنها به سکته مغزی نقش داشته باشد. برای مثال افرادی که سوء مصرف مواد مخدر داشته اند در عین حال کمتر با دکتر خود ملاقات داشته اند و یا با رفتارهای پرخطر دیگری که شانس حملات مغزی را افزایش دهد نیز مواجه بوده اند.


    به گفته جوزفسون تاکید این مطالعه بیشتر بر اهمیت یادگیری و تشخیص سریع علایمسکته مغزی حتی در افراد جوان است( از جمله ضعف در یک طرف بدن و سرگیجه) زیرا فرصت برای انجام بعضی از درمان ها فقط در ساعات و لحظات اولیه پس از وقوع حمله مغزی است.
    به گفته دکتر جوزفسون همواره بیمارانی با علایم کلاسیک سکته مغزی رجوع می کنند اما به خاطر این اعتقاد که سکته مغزی چیزی است که فقط برای سالمندان پیش می آید، پزشکان این علایم را به عنوان نشانه های سکته تشخیص نمی دهند .